ShoeBox – un proiect din suflet

ShoeBox 2015 a inceput pe 1 decembrie iar perioada de colectare pentru cutii o sa se incheie pe 15 decembrie, urmand ca intre 16 si 24 decembrie Mosul sa ajunga la cat mai multi copii. Asadar suntem pe la jumatatea perioadei de colectare. Iar daca nu ai mai participat si/sau nu stiai ce fapta buna sa faci la sfarsit de an, uite ca asta este ocazia perfecta. Iti speli pacatele instant, dar e musai sa faci cate o cutie cadou pentru fiecare pacat :-))

ShoeBox_11

Hai ca nu e greu.
Printre tonele de promotii de Craciun, de beculetze, targuri, dulciuri, Banici, Hrusci si Fuegi, tonele de cumparaturi, caltabosi si cozonaci, pregatiri si curatenii (a se vedea haosul din enumerare, care reflecta excelent haosul si fuga ce urmeaza in perioada asta), pun pariu ca gasesti timp si energie (spirituala si materiala) sa faci un cadou, din suflet. Este foarte usor sa fii Mos Craciun… si nici nu trebuie sa iti pui barba.

ShoeBox_04
ShoeBox_05

Te echipezi cu o mana de prieteni, cateva beri la indemana, o dupa-amiaza de weekend libera, hartie de cadouri, foarfeci, cutiile de la pantofaraia cumparata de Black Friday sau de peste an si treci la actiune. Si o sa vezi ca dupa ce ai facut prima cutie nu iti mai vine sa te opresti. Pentru ca o sa iti dai seama ca in cutia aia mica, un copil sarman o sa gaseasca mai multa bucurie si lumina decat are tot Magheru luminat, mai mult decat au toate pietele de Craciun din orase si mai mult decat are fiecare dintre noi, cand isi mareste diagonala televizorului de la an la an. Si asa o sa apreciezi poate mai mult ceea ce ai si ceea ce zi de zi lasi sa treaca neobservat.

ShoeBox_02
ShoeBox_09

Si sa vezi si ce lucru manual faci la impachetatul cutiilor. Ce atatea carti de colorat pentru adulti stresati… sa vezi nene aici tehnica, foarfeci si scotch. Ca nu ai mai lipit atat de mult din generala :-).

Si dupa ce cutiile sunt imbracate in hartie de cadouri si devin frumoase, e timpul pentru umplere :-). O decoratiune de Craciun, o manusa calduroasa, dulciuri si chiar produse de igiena sunt toate binevenite. Nu trebuie uitat ca fiecare pachet trebuie facut special pentru o anumita varsta – copiii fiind intre 2 si 18 ani. Asa ca pentru cei mai mari chiar si produsele de igiena personala pot sa fie un cadou frumos. O alta chestie de care trebuie sa se tina cont este ca toate lucrurile trebuie sa fie noi – nu puneți in cutii lucruri pe care nu v-ar placea nici voua sa le primiți.

Si gata, cam asta este. Nu ramane decat sa faceti o mica excursie la unul din centrele de colectare ShoeBox si sa lasati cutiile. Cartita a avut marele noroc sa aiba un centru de colectare ShoeBox la cateva blocuri distanta, asa ca actiunea s-a incheiat si cu o frumoasa plimbare de seara.

ShoeBox_14
ShoeBox_16

Toate, dar absolut toate detaliile despre campanie, ce si cum trebuie facut, centrele de colectare, ce se pune si ce nu se pune in cutii si multe altele, se gasesc pe site-ul ShoeBox: www.shoebox.ro sau pe Facebook https://www.facebook.com/ShoeBox.ro/

Spor la impachetare… pana pe 15 decembrie si… Shfortza fie cu voi 🙂

4 thoughts on “ShoeBox – un proiect din suflet

  1. Felicitari pentru proiectul shoebox! Nu reușesc sa găsesc adresa pentru Brasov;ma puteți ajuta?

    1. Felicitari Valentin pentru proiect si multumesc pentru cuvintele frumoase. Sunt lucruri pe care le descoperi si abia cand le descoperi iti dai seama ca ti-au lipsit atata timp. Asa este si cu ShoeBox.
      Sanatate si putere de munca sa ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *