2 Mai cu lebede, hamsii si turism romanesc

Weekendul trecut am profitat de vremea faina si am bagat o tura rapida pana in 2 Mai. Pai daca tot a fost soare iar aglomeratia s-a mai dus odata cu inceputul de scoala, de ce sa nu bag o mare?! Ii strica omului in weekend de o baie, o bere, o hamsie cu mujdei la malul marii. Neee, nu cred. Berea ca berea, hamsiile ca hamsiile dar ce cautau lebedele la mare? E prima oara cand vad asa ceva.

2mai-hamsii-cartofi-si-lebede-in-mare_2

Micul Golf adapostea, cred, vreo 15 lebede dintre care 3 juvenili, toate balacindu-se in penele goale impreuna cu nudistii care si ei se balaceau tot in pana goala. Toata lumea le hranea si le fotografia iar asta nu parea sa le displaca. A fost mai greu cu pozele, pentru ca m-am chinuit ceva timp sa prind si cateva cadre curate in care sa apara doar pasarile si nu alte “lebede si lebadoi” iesind din mare :). Dar pana la urma am reusit.  Oricum, m-am bucurat tare mult ca sunt “textilist”, nu de alta dar daca eram nudist, mi-ar fi fost putin frica sa inot pe langa ele gol pusca… mai ales ca pareau destul de infometate si nu stii niciodata ce se ascunde pe sub apa… cred ca au un cioc puternc si au si multi dintisori care zgarie rau :)).

2mai-hamsii-cartofi-si-lebede-in-mare_3

2mai-hamsii-cartofi-si-lebede-in-mare_8

2mai-hamsii-cartofi-si-lebede-in-mare_9

2mai-hamsii-cartofi-si-lebede-in-mare_5

Mai nasol e ca in afara de distractiile astea mici, litoralul romanesc e praf si pulbere in continuare. Sambata seara am dat o fuga si pana in Mangalia, sa mai vad o data portul turistic, inaugurat acum cativa ani buni. Parca prin 2011. Arata bine pe atunci. Daca decupai bine poza, puteai sa spui ca nu esti in Romania. Iahturi, iehtulete, amenajari faine, adevarat port turistic. Acum insa dupa mai bine de 5 ani, lucrurile numai sunt chiar asa. Iluminatul public merge pe jumatate – cativa karatisti locali s-au duelat in toti anii astia cu instalatiile de iluminat si cu bancile, au rupt, au spart, ce sa mai, au facut “frumos”. Pavajul e distrus in multe locuri, poti sa iti rupi picioarele. Rugina e la ea acasa mai peste tot in zona amenajarilor. O splendoare, tipic romaneasca. S-au bagat bani, s-a facut zgomot, dupa care nimeni nu mai intretine ce s-a facut.

Si partea nasoala nu vine doar de la autoritati. Vine si de la noi, ca suntem prinsi in tot amalgamul asta. Cand am cautat cazare in 2 Mai, pe unul din cele mai vizitate site-uri autohtone dedicate, in momentul in care vrei sa vezi numarul de telefon al pensiunii te intampina un popup care spune multe despre turismul actual. Zice cam asa: “Rezervarea prin formular îți dă dreptul de a scrie o recenzie la sfârșitul sejurului, iar hotelierul va fi motivat să-ți ofere o ședere mai plăcută.” Pai cum vine asta? Daca nu vreau sa fac o recenzie pe hotelier il doare la basca de mine? :)) Doar daca risc sa fac o recenzie negativa poate sa imi ofere servicii de calitate si sa isi dea interesul?

recomandare-tare

Iar ca sa fie tabloul complet, azi am vazut si o reclama la Sony Bravia, care o sa fie lansata in curand si care a fost filmata la Cazinoul din Constanta. Da, cazinoul ala lasat in paragina… mandria litoralului… bine macar ca vin altii sa ii dea cu sclipici, ca pe la noi nici macar atat. Sclipiciu’ s-a ales de el.

Un lucru e clar: lebedele raman principala atractie a litoralului… cel putin in perioada asta 🙂

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *