Sunet si lumina – Bucharest Jazz Festival si iMapp

Dupa amorteala de vara cand ba nu se intampla mai nimic, ba se intampla cand oricum nu esti prin oras, uite ca a venit si toamna si a inceput agitatia. Si nu zic neaparat de trafic si de aglomeratie – zic de agitatia aia buna, de evenimente si spectacole faine, care vin tavalug, unul dupa altul, se suprapun, se completeaza si te fac sa iti planifici la minut timpul liber de dupa munca.

bucharest-jazz-festival-2016-lisa-simone_5
Show energizant. Lisa Simone @Bucharest Jazz Festival 2016

Acum doua saptamani au fost Zilele Bucurestiului si Music Film Festival. Mega-artificiile de la Zilele Bucurestiului le-am ratat, ca am fost la mare. In schimb, tufanelele de la Music Film Festival, aranjate frumos in forma de poarta si dispuse in lungul scenei,  le-am prins saptamana trecuta la Bucharest Jazz Festival. Pai daca tot sunt bune si nu s-au trecut, de ce sa nu le refolosesti? Le-au imprumutat de la un festival la altul, de la o piata la alta, din Piata Universitatii, o saptamana mai tarziu tufanelele decorau Piata George Enescu. Aici, in fata Ateneului, dupa o zi de joi, ploiaoasa si friguroasa de trosneau scaunele de plastic fumos asezate, a urmat o zi de vineri, 23 septembrie, mai calda si fara strop de ploaie. De unde cu o zi inainte doar doi trei ametiti cu jazzul in sange stateau si inghetau in fata scenei, vineri, Lisa Simone a strans puhoi de oameni. Si au stiut ei pentru ce vin, pentru ca a meritat. Show total, voce totala, energie si caldura totala –  nicicum genul ala de concert rece, stil “bifa”, cum vezi des pe la festivaluri de genul asta unde intrarea este libera.

bucharest-jazz-festival-2016-lisa-simone_1
Lisa Simone @Bucharest Jazz Festival 2016
bucharest-jazz-festival-2016-lisa-simone_8
Lisa Simone @Bucharest Jazz Festival 2016

bucharest-jazz-festival-2016-lisa-simone_6

Sambata dupa atata jazz, am mutat seara la iMapp – proiectiile 3D pe Casa Poporului. Stiam de anul trecut ca show-ul efectiv al proiectiilor nu o sa dureze mai mult de 30 minute insa am dat o tura pe acolo. Cine stie, poate mai baga si ceva artificii, daca tot le-am ratat pe cele de la Zilele Bucurestiului. Sincer, nu stiu exact pentru ce s-au strans mii de oameni in Piata Constitutiei la iMapp. Proiectiile au durat extrem de putin si nu au fost prea spectaculoase. Practic sponsorii Mega Image si Coca Cola au avut proiectii mai faine decat unele din cele ajunse in marea finala :). Si cand te duci la un eveniment si vezi mai mult sponsori si tarabe si agitatie decat show efectiv, ajungi sa crezi ca ti-ai cam luat teapa. Nu de alta dar in cealalta parte, in Piata George Enescu, la Jazz Festival, era seara The Kenny Werner Trio.

Sa mai spun ca zilele astea avem RadiRo (Festivalul Orchestrelor Radio 23 septembrie – 1 octombrie), FNT (Festivalul National de Teatru 21-30 octombrie) sau ca in octombrie filmele de Cannes vin in Bucuresti (Les film de Cannes a Bucharest 14 -23 octombrie)? Timp si energie sa ai ca sa le vezi pe toate.

imapp-video-mapping-bucharest-2016_02
iMapp 2016 – VideoMapping pe Casa Poporului
imapp-video-mapping-bucharest-2016_03
iMapp 2016 – VideoMapping pe Casa Poporului

imapp-video-mapping-bucharest-2016_10

imapp-video-mapping-bucharest-2016_07

imapp-video-mapping-bucharest-2016_08

imapp-video-mapping-bucharest-2016_01

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *