Loc fain de picnic lângă București, la Cernica

Nu e asa de simplu de ales cand vine vorba de iesit la iarba verde langa Bucuresti. Asa ca m-am gandit sa vin cu o recomandare de loc fain de picnic, pe care l-am descoperit acum doua saptamani langa Bucuresti, pe malul lacului Cernica. Asa se intampla de obicei, nevoia il impinge pe om sa descopere chestii noi. E curat, poti sa stai si la masutele amenajate sau sa iti aduci tu propria “trusa de scule”, poti sa faci si un gratar, nu calci in nimic dubios pentru ca au toalete si, in plus, poti sa te distrezi si cu tiroliana ori paintball. Poate unii il stiau deja insa eu abia acum am descoperit locul.

Asa da! E verde, e curat si ingrijit. Numa’ bun de picnic!
Mai o bancuta, mai un traseu prin copaci pentru cei mici…

Cum spuneam, acum vreo doua sambete, pofta de picnic de primavara s-a pupat de minune cu vremea frumoasa si din cele doua a rezultat cu adevarat o iesire la padure la sfarsit de saptamana. Am vrut ceva simplu, in apropiere de Bucuresti, fara prea multe pregatiri si in niciun caz cu gratalageala… desi mai tarziu, ajuns la locul faptei, imi cam curgeau balele la mirosurile care vedeau de pe la vecinii carbunaoro-sfaraiaci.

Destinatia aleasa: Cernica. Planul a fost simplu: o plimbare mica pe la manastire dupa care gasim noi cumva un loc de picnic prin zona. Si ne-am tinut de plan. Merita din plin o vizita de primavara la manastirea Cernica. Locurile sunt frumoase, copacii infloriti si inverziti, magnolii, narcise, biserica, un produs manastiresc de cumparat, treburi d’astea…  Ai ragaz de un gand bun, o rugaciune si o lumanare aprinsa, mai stai pe o banca dar mai mult de o ora nu prea ai ce sa faci. Pana la urma ce-ai vrea sa faci…?! E normal doar, esti la o manastire.

Chiar daca ideea noastra de picnic era una destul de prietenoasa, stil stat pe patura cu burta la soare  si mancat un sandvis, nu prea ai cum sa faci asta pe domeniul manastiresc, ca nu te lasa.  Asa ca ne-am dus spre zona restaurantelor care se vad vizavi de manastire, pe malul lacului, cu gandul ca agasim pana acolo un locsor de intins patura si stat la soare si cand ne plictisim bem si o cafea la terasa. Nu a fost nevoie sa cautam prea mult pentru ca imediat ce am ajuns in zona padurii am dat de un loc de picnic bine amenajat.

Extreme Park Phoenix Cernica

Pompos numele 🙂 Habar nu aveam ca e exista si ca asa ii zice. Am vazut pe urma ca e trecut si in Google maps. Dai frumos o taxa la intrare (5 lei / om si 15 lei / masa) si ai sansele unei iesiri la picnic reusite. Sincer e prima oara cand merg la picnic intr-o zona organizata si mi se pare tare fain. Mmmm sau poate a doua oara… si prin Cozia au mai amenajat masute in drum spre Stanisoara. E curat, ai toalete, masutele sunt in stare buna, oamenii nu sunt galagiosi (sau cel putin nu am auzit noi vreo manea sau muzica tare). Si daca te saturi de stat degeaba cu burta la soare ai oricand la dispozitie si activitati: tiroliana (copii si adulti), tir cu arcul sau petanque.

Cam asa arata amenajarile pentru traseele din copaci

Pentru cine e interesat, site-ul este: http://www.extremepark.ro si se ajunge destul de usor:

One thought on “Loc fain de picnic lângă București, la Cernica

  1. Salut,

    As fi si eu curios unde este acea zona de gratar mai exact si daca este mai civilizata? Am vrea sa facem un gratar dar undeva unde sa nu rasune valea nici de manele nici de alte prostii. Am inteles ca e in zona Cernica dar nu stiu exact pe unde

    Mersi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *