Camping Vasskert, Sovata

De când pui piciorul în acest camping te uimesc liniştea şi grija pentru fiecare colţişor al locului. Este fosta livadă a soacrei proprietarilor, acum transformată într-un modern camping, cu toate cele trebuincioase: recepţie, căsuţe de lemn cu două paturi, locuri de cort, prize pentru curent electric, duşuri şi grupuri sanitare etc. Şi bonus, ai parte de o minigrădină botanică, un adevărat loc de relaxare, multe, multe flori de toate felurile, margarete, crini, cârciumărese, panseluţe, crăiţe dar şi nişte ghivece mari cu trâmbiţa domnului (datură)… pe cât de frumos mirositoare, pe atât de otrăvitoare.

Şi ca să completeze experienţa noastră la iarbă verde, pe la extremitatea campingului trece şi un râuleţ numai bun să îţi odihnească privirea şi auzul, lenevind pe băncuţele amenajate tocmai în acest scop. Peste râu se întinde o pădure veche de pini care parcă se uită curioasă la turiştii veniţi în camping, în cea mai mare parte a lor străini: olandezi, nemţi, francezi, veniti cu maşinile, dar mai ales cu rulotele şi caravanele, bune pentru călătorii de câteva luni prin Europa.

Prima oprire, la vreo 2 km de mers: Lacul Ursu. Stai să-mi iau slipii şi prosopul… ;-).

Ce ne-a placut: gradina frumos amenajata cu flori la tot pasul, curatenia impecabila, inclusiv la toalete, faptul ca este bine semnalizat din soseaua principala.

Ce nu ne-a placut: ca nu este destul de aproape de Lacul Sovata in asa fel incat sa pleci in slipi din camping catre lac 🙂

Inspector Cartita acorda Campingului Vasskert un numar de … 3 flori de nu-ma-uita.

———————-
Vezi şi:
De văzut, de făcut: Sovata-Lacul Ursu-Muntele de sare, Salina Praid, Galeria Vinurilor-Salina Praid
Cazare: Hotel Danubius-Sovata
Papa: Galeria Vinurilor-Salina Praid, Restaurant History
Extern: Harta, Camping Vasskert-Sovata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *