Tartacutele, perfecte ca decoratiuni de toamna

Tartacutele sunt perfecte pentru decoratiuni interioare, mai ales acum, ca a venit toamna si se gasesc mai pe toate drumurile. Verzi, galbene, albe, cu noduri sau netede le gasesti aproape in orice piata sau, de ce nu, in propria ta curte, daca se intampla sa ai asa ceva.

Poti face singur(a) astfel de decoratiuni doar cu o vizita la piata si putina imaginatie. Mai trebuie si o plimbare prin cartier in cursul careia sa culegi cateva fructe cum ar fi cele de paducel, cateva nuci, conuri, castane sau gutui salbatice. Mai pune niste sfoara, putina panza de sac, cateva frunze uscate si frumos colorate, ghinde sau frunze de iedera si, voila, aranjamentul este gata. 🙂

Daca o sa culegi chiar tu tartacutele, ai grija sa le culegi cand sunt perfect coapte dar inainte sa dea inghetul peste ele. Cel mai bine e sa tai tartacutele lasand 5-10 centimetri din codita pentru ca altfel risti sa se strice atunci cand se usuca. La fel, fructele lovite sau rupte nu o sa reziste la uscare si o sa se strice in timp, o sa mucegaiasca. Oricum, o mare parte din tartacute se strica pana la urma dar sunt si unele care se usuca frumos. E drept mai pierd din culoare dar tot sunt bune pentru decoratiuni. Pe acestea din urma, cele uscate, poti sa le si pictezi.

Distractie placuta 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *