Pensiunea Szent Kristof, Baile Tusnad

Pentru 2013 ne-am propus sa dam mai multa atentie si locurilor de cazare sau de papa care ne-au iesit in cale prin plimbarile noastre prin tara de pana acum. O sa mentionam si o sa va povestim doar despre locurile vazute 100% de noi si care ne-au impresionat placut intr-un fel sau altul. Daca noua ne-a placut sunt sanse mari sa va placa si voua si, mai ales, sa fie o informatie utila pentru o viitoare vacanta.

Si pentru ca tot trebuie sa incepem cu ceva, prima locatie la care ne-a zburat gandul este Pensiunea Szent Kristof din Baile Tusnad.

Am ajuns la aici prin vara 2011, total accidental, cam pe la 10 noaptea, cand ne intorceam dintr-o tura prin nordul tarii, prin muntii Rodnei. Planul era sa venim direct din Rodnei pana acasa, in Bucuresti, numai ca, asa cum se intampla de multe ori,  socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ si astfel a trebuit sa gasim o cazare undeva pe drum. Dupa ce am balaurit putin prin Miercurea Ciuc fara succes ne-am hotarat sa incercam in Baie Tusnad, unde mai stiam cateva pensiuni. Ciudat, dar cand am ajuns, toate erau ocupate, asa ca da-i si cauta din pensiune in pensiune, intreaba in stanga si in dreapta. Veneam din Rodnei, aveam cortul la noi dar aveam starea aia de lene si oboseala, si gandul nu ne era decat la un dus cald, un somn bun si un mic dejun pe cinste.

Si uite asa ni s-a reconfirmat inca o data ca avem bafta la cazari cu ochii inchisi. Nu e prima oara cand ni se intampla sa fim presati de noapte, de ploaie ori in alt fel si sa dam peste cele mai bestiale locuri de cazare. Asa ni s-a intamplat si in tara de multe ori si de cateva ori chiar in afara tarii, cand am mers la plesneala 🙂

Am ajuns pana la urma si la Pensiunea Kristof, pe o strada ce coboara in dreapta de pe drumul principal, cum vii din nord dinspre Miercurea Ciuc. Am intrat, am intrebat daca sunt locuri libere, ne-a cazut falca pe jos pentru ce deja ne pierdusem speranta si ne vedeam la cort,  si ne-am cazat. Mare ne-a fost mirarea sa vedem ca la un pret accesibil am dat de o pensiune cu conditii de hotel, cu cartela la intrarea in camera, interior spatios, LCD, internet wireless. Ce sa mai, conditii excelente, baie cu de toate, de la uscator de par la samponele si sapunele 🙂 iar asternuturile scoase din manualele de turism – albe, imaculate si scrobite la maxim, de te juleai in ele 🙂

Iar mic dejunul, inclus in pretul cazarii a fost de-a dreptul regesc iar castronul cu dulceata de afine de la final a fost picatura ce a umplut paharul.. ultimele afine le impingeam fortat cu degetul in gura (imagine similara cu cea din Men in Black in care personajul principal indesa cu greutate un gandac in gura) pentru ca pur si simplu nu ne puteam abtine.

Totul este aerisit si bine organizat iar in sala de mese frumos decorata, luminoasa si si cu floricele vesele pe masa poti citi presa pusa la dispozitie de catre pensiune pe stilul englezesc, cu ziarele prinse la cotor cu un sustinac / stinghie de lemn. Mai greu insa cu ziarele in limba romana dar e de inteles avand in vedere ca ne aflam intr-o zona predominant maghiara. Nota 10 insa pentru ospilitatea gazdelor fie ei receptioneri sau cei care ne-au servit masa. De la pensiune, chiar in restaurant, poti cumpara gemuri sau sucuri naturale de fructe de padure sau catina produse de localnici sub brandul “produs secuiesc”. Am cumparat si noi un borcan de dulceata de afine si o sticla cu sirop de catina numai bune de savurat in mijlocul iernii cand gasesti mai greu chestii vitaminizante. Iar la terasa din fata pensiunii poti servi in soarele diminetii o cafea relaxanta sau o bere rece la sfarsitul zilei dupa o excursie la Lacul Sfanta Ana sau la Cetatea Balvanyos din apropiere.

Parcarea din fata pensiunii e un pic cam mica pentru capacitatatea de cazare dar  pensiunea compenseaza prin camerele confortabile, muscatele din geam si atmosfera rustica unde lemnul nu lipseste. Asa ca daca esti in tranzit sau vrei o vacanta la Baile Tusnad, pensiunea Kristoff merita luata in considerare.

Ce ne-a placut: micul dejun, amabilitatea, atentia la detalii, senzatia de hotel de 4*.

Unde e loc de mai bine: parcarea este un pic cam mica, accesul la pensiune nu e semnalizat foarte bine si nu ar strica nici ceva ziare in limba romana.

Si pentru ca “Inspector Cartita” are in varful capului o floare de Nu ma uita, nu acorda nici stele si nici margarete ci da “Flori de Nu ma uita” :-). Asa ca Pensiunea Kristof tocmai a saltat 3 flori de Nu ma uita 🙂

Cartitele iti recomanda sa arunci un ochi si pe site-ul pensiunii.

Nu uita ca poti sa urmaresti Cartita si pe Facebook sau prin RSS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *