Pantofi de alergare ASICS: Gel Flashpoint – o copie dupa Gel Pulse 4 la un pret excelent.

Ma gandesc ca poate ii foloseste cuiva, acum, la inceput de primavara cand se pune lumea pe facut sport.

Asadar si prin urmare, recomandarea pentru cine vrea un pantof de alergare bun si la un pret super OK este sa faca o vizita prin Decathlon. Mai erau destule perechi la reducere si cred ca situatia e la fel si in alte locatii Decathlon. Iar scorul de 184 lei este excelent pentru un model ASICS aproape identic cu Gel Pulse 4 pe care il gasesti la peste 300 lei.

ASICS Gel Flashpoint - o copie ASICS Gel Pulse 4 exclusiv pentru Decathlon

La inceput de sezon si cu ganduri mari de antrenament pe anul asta am zis ca merita sa imi schimb sosonii de alergat, mai ales ca, la perechea de Kalenji pe care o am, genunchii mei faceau toata traba de amortizare. De la 10 km in sus, prin parc, situatia incepea sa treca de la roz la maro si se lasa acasa cu dureri de oase si articulatii.

 

Alegerea a fost una simpla – ceva de la ASICS.

Dar ce? Dupa ceva sapaturi si culegere de informatii am hotarat sa ma destrabalez. Daca e bal, bal sa fie. Am pus ochii pe ASICS Gel Nimbus 15 – perfect pt cei cu pronatie normala sau sub-pronatori / supinatori (adica cei care calca mai mult pe exteriorul talpii, cu bolta plantara inalta) – sunt plini de gel si de alte multe tehnologii de ultima generatie si bla-bla-uri de la ASICS (mai ramanea si in siret sa ii puna gel).  Dupa alte cateva cautari pe net am avazut ca in Decathlon pretul era unul bun:

– 45 este?
– Este 🙂
– Perfect! Sosesc!

Si am sosit degeaba. Decathlon Iuliu Maniu. Probez 45. Fix, fix spre mic, de iesea degetul mare prin material. Imi revin, studiez problema, mai incerc o data, nimic. Al naibii, la fel. Tot mic. Pasul urmator – caut 46.

– 46 aveti?
– Nu.

Deja intram in fibrilatii. Ma vedeam alergand a doua zi cu ei si acum nimic – zero. Doar buza umflata. Ca omul care vine cu pata pusa si cu planul sa plece cu ceva cumparaturi, ma uit dupa un 46. Gasesc un 46, nu stiu ce model, nici nu ma mai interesa… probez. Fix. Fix spre bun, dar totusi fix. Nu e bine. Nu am purtat niciodata 46 la incaltari. Caut totusi un 47. O domnisoara de la raion, ma vede congestionat la fata si bulbucat la ochi si imi spune… – Dar la Final de sezon, ati cautat?… Poate gasiti acolo ceva ce va place.

Final de sezon – adica modele de anul trecut cu pretul redus. Opaaa. Se lumineaza in Decathlon, apare curcubeul, se aud trambitele…sunt vreo 4 modele toate cu pret redus si multe marimi disponibile. Evident, ma uit dupa un 47 si reusesc sa gasesc – ASICS Flashpoint, redus de la 419 lei la 184 lei. Afacere, nu gluma. O cautare rapida pe net imi spune ca modeulul este pentru cei cu pronatie normala asa ca nu mai stau pe ganduri si ii cumpar.

ASICS Gel Flashpoint - o copie ASICS Gel Pulse 4 exclusiv pentru DecathlonASICS Gel Flashpoint - o copie ASICS Gel Pulse 4 exclusiv pentru Decathlon

Ajung acasa si vreau si eu sa stiu mai multe despre ASICS Flashpoint. Intru pe site-ul ASICS – nimic. ASICS UK, US, Australia… NIMIC. Modelul Flashpoint nu exista si pace. Adevarul e ca pe incaltari apare scris ASICS dar nu apare nicaieri numele modelului. De obicei toate modelele ASICS au numele scris undeva pe lateral. Astia nu au nimic. Flashpoint scria doar pe eticheta din magazin.

Pe vapor nu par sa fie facuti, asa ca nu ma las si mai caut. Dau de un forum din Spania unde, la fel, se intrebau unii ce e cu modelul asta cumparat tot din Decathlon, de undeva de pe la ei. Si tot acolo am gasit si raspunsul. Ca e adevarat sau nu, nu stiu ce sa zic dar pare plauzibil. Gel Flashpoint e un model de ASICS Gel Pulse 4 cu mici modificari vizuale fabricat in exclusivitate pentru Decathlon. Nu se gaseste in alta parte. In schimb apare mai pe toate site-urile Decathlon din diverse tari. Am cautat specificatii si am comparat cele doua modele si pare sa fie asa Gel Flashpoint = Gel Pulse 4 atat la nivel de design cat si la tehnologii incoporate.

Ca si elemente de tehnologie Asics, vrajeli, bla bla-uri Gel Flashpoint, din cate am observat are cam asa: gel in zona calcaiului, sistemul Trusstic, AHAR+, talpa SpEVA si zone reflectorizante.  Pana acum am alergat cam 40 de kilometri cu ei si pot spune ca sunt abolut perfecti. Sunt usori, aderenti si amortizeaza excelent. Durerea de tibie si genunchi a disparut. Ce e drept nici nu am alergat ture mai lungi de 10 kilometri, dar senzatia e mult diferita fata de ce purtam inainte (un model de la Kalenji).

Cum spuneam, sper sa fie de folos cuiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *