Inca o plimbare de primavara in orasul lalelelor – Pitesti

Unii zic ca suntem dusi cu pluta…. de ce sa mergi in Pitesti in fiecare primavara? Ce, lalele nu sunt si pe aici? Uite de aia 🙂 Pentru ca mai schimbi aerul de Bucuresti… Ronduri cu flori, parcuri, verdeata gasesti si in Bucuresti si in multe alte orase. Dar faptul ca iesi din oras, calatoresti putin, schimbi locul, lumina, peisajul si figurile oamenilor, toate astea te fac sa iesi din rutina mult mai repede si sa te relaxezi mai mult.

Pitesti - Orasul si Festivalul lalelelor

Pitesti - Orasul si Festivalul lalelelor_05

Pitesti - Orasul si Festivalul lalelelor_12

Dar faza cea mai tare e ca in fiecare an mergem in Pitesti cam dupa acelasi tipic. Fie ajungem in perioada Festivalului Lalelelor, fie cu o saptamana inainte sau dupa. Uneori mergem chiar de doua ori / primavara… asa cum a fost si anul asta. Dupa care vine o pauza totala…. un an intreg nu mai dam prin Pitesti. Tura e cam aceeasi… nu ne incumetam sa o schimbam de teama ca nu avem timp sa vedem chestiile cu care ne-am obisnuit si stim ca sunt faine 🙂 Dubios rau comportamentul, nu?Pitesti - Orasul si Festivalul lalelelor_14

Pitesti - Orasul si Festivalul lalelelor_17

Bagam o plimbare prin zona centrala, pietonala, dupa care, o luam la pas spre padurea Trivale. Strada Trivale este superba – e marginita de cladiri cu arhitectura faina si curti care abunda de lalele, liliac si magnolii. Iar in padurea Trivale – care e tare frumoasa, in panta, cu un raulet care curge linistit… capatul de linie e dat de o bere la soare la una din terasele de acolo. Simplu, scurt si la obiect. O iesire din Bucuresti care in 5 ore face cat un weekend intreg de iesit in parc ori la terase pe aici, prin mareata capitala. Merita incercat. Si pentru ca tot am mai facut alte cateva sute de poze si zilele trecute, hai sa mai adaugam o galerie la capitolul Pitesti si lalelele… Enjoy.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *