Fuga prin Romania – v2016

Sibiu - Piata Mare
Prin Piata Mare – Sibiu

Chiar ziceam ca nu mai fac asa ceva si uite ca iar am ajuns sa alerg prin tara :).
Dupa tura de stat la soare si prajeala in Grecia, si vreo doua ture de munte stil punct ochit – punct lovit (Valea Horoabei, Bucegi si Lanturi si creasta nordica in Piatra Craiului) am zis ca in a doua parte a concediului plec prin tara, fara plan: ce-o iesi, o iesi. Cortul este in dotare, pensiuni se mai gasesc in caz de vreme nasoala, asa ca nu m-am stresat prea mult. Voiam si plimbareala, si putin munte, insa fara ture prea mari si cu efort. Am avut si cateva puncte clare de atins, chiar printre cele vazute in anii trecuti: Salina Turda, Alba Iulia, Transfagarasanul, Transalpina. Iar ca puncte noi ma gandisem sa ajung la Scarita-Belioara (Muntele Mare), Pestera Bolii, si poate sa vad si eu pt prima oara cum se prezinta lucrurile pe la Geoagiu :). Voiam si niste dupa-amieze linistite, de stat la soare, de odihnit, de citit o carte ori de vazut un film pe laptop. Vis, ce sa mai…

Lacul si Cabana Balea - Fagaras 3
Oglinda perfecta – Lacul Balea – Fagaras
Pestera Bolii (3)
Pestera Bolii – Hunedoara
Camping Gyopar - Floare de Colt - Rimetea (2)
Dimineata in camping Gyopar (Floare de Colt), Rimetea

Nu stiu cum s-au nimerit treburile, cum a fost si vremea, cum s-au legat destinatiile una dupa alta, cert este ca am alergat. Am revazut multe locuri faine insa de partea de relax si odihna s-a ales praful. Parca din concediu trebuie sa te intorci odihnit, nu?

Pe super super scurt, pentru ca o sa mai revin asupra lor, tura a fost cam asa:
(Aici va inchipuiti o harta Google maps, ca eu nu am reusit sa o fac. Are un bug si nu poate sa treaca de Transfagarasan. Adica nu stie sa faca traseul Bucuresti – Sibiu urmand traseul pe Transfagarasan. Undeva in zona Balea Cascada apare eroarea si traseul este recalculat fie prin Brasov fie pe Valea Oltului. Daca reuseste cineva, e maestru. Eu am renuntat dupa jumatate de ora de incercari 🙂 )

14-20 august
Ziua 1: Bucuresti – Transfagarasan – tura scurta spre Lacul Capra – Cisnadioara;
Ziua 2: Cisnadoiara – plimbareala prin Sibiu – plimbareala prin Alba Iulia – Trascau, Rimetea;
Ziua 3: Rimetea – plimbareala prin Turda si Salina Turda – intoarcere in Trascau, Rimetea ;
Ziua 4: Rimetea – plimbare spre cariera de la Rosia Poieni si Valea Sesei – Rosia Montana;
Ziua 5: Rosia Montana – galeriile romane + Taul Brazi – coborat mult in sud spre Deva – Hateg – Pestera Bolii – Biserica din Densus – Orastioara de Jos;
Ziua 6: Orastioara de Jos – Sarmizegetusa Regia – Deva (Cetatea Devei) – intoarcere in Orastioara de Jos;
Ziua 7: Orastioara de Jos – Sebes – Transalpina – Bucuresti

In afara de bucuria de a vedea locuri faine, tura a venit si cu aceeasi veche concluzie trista: prea multe locuri faine in care, din pacate, lucrurile se misca extrem de greu, iar atunci cand se misca se misca prost si de mantuiala. Poate o singura exceptie este Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, pentru care nu am decat cuvinte de lauda. Revin cu detalii.

Si inca o chestie… niciodata, dar niciodata nu mai merg in august la plezneala, stiulul “lasa ca o a gasesc eu cazare”. Tot ce e fain e ocupat (aici e imaginea din Operatiunea Monstrul – Jur sa nu mai merg in Delta decat singur :)))). Fie risti sa gasesti vreo bomba de pensiune fie te chinui mult sa cauti pana dai de ceva OK Si nu mai vorbim ca totul trebuie facut oarecum din mers… adica pe telefon, net, site-uri care nu sunt bine puse la punct pentru mobil, chinuiala mare etc.

Alba Iulia - Cetatea Alba Carolina
Alba Iulia – Cetatea Alba Carolina

3 thoughts on “Fuga prin Romania – v2016

  1. Felicitari, Cartita!
    Siteul tau este o adevarata inspiratie, acum ca ne planificam concediul de vara 🙂
    Multumim, la cat mai multe trasee !

    1. Buna Andreea
      Ma bucur tare sa stiu asta 🙂 Spor la planificare si vacanta frumoasa sa aveti. Cand aveti timp astept si ceva impresii d epe traseul ales.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *