Tură de bicicletă, hidratare, fructe si un gorun secular (circuit Campina-Telega-Bustenari-Mislea-Campina)

Un gorun secular, combinat cu o hidratare adecvata, fructe bio-eco de la mama lor si muuult pedalat… nuuu, nu am luat-o razna…e doar o tura de bicicleta prin zona Campina, mai precis pe traseul Campina-Telega-Bustenari-Cocorastii Mislii-Mislea-Campina.

Asa se intampla cand vrei sa stai acasa un weekend, sa te odihnesti, sa mai faci si “d’ale casei”. Te gandesti ca e bine sa fie si vreme urata, eventual sa picure putin, asa cat sa nu regreti ca nu ai iesit afara…Dar de unde… e de ajuns o vreme frumoasa si un telefon-invitatie la o tura de tzoacla… Se poate sa stai in casa pe o vreme de toamna absolut superba? Neeee.

Asa ca duminica ce tomnai a trecut am pedalat prin zona Campina, pe un traseu circuit de cca. 46 kilometri si 5 ore si jumatate durata, condimentat pe alocuri cu o frumusete de pante de 12%: “un fleac, m-au ciuruit”….Partea mai grea a traseului este pana in Bustenari, trecand prin Telega. Sunt cateva serpentine de urcat dar asfaltul este bun si mai “indulceste” putin situatia generala nu prea roz. Ajunsi in Bustenari, ca sa ne revenim dupa urcus, am hotarat sa ne hidratam cu o solutie miraculoasa pe baza de apa, malt si hamei la birtul din centrul satului dupa care… “la vale” cu noi.

Busterari – Cocorastii Mislii, este cea mai frumoasa portiune de traseu: se iese de pe asfalt iar traseul, printre dealuri, prin pasuni si paduri, este mult mai usor acum. Dupa inca o pauza bio, in care ne-am indopat cu cateva pere care stateau sa rupa crengile (doar nu era sa lasam sa se intample asa ceva) ne-am apucat iar de pedalat si am ajuns la intrarea in Cocorastii Mislii, la Gorunul Secular (Quercus petraea), monument al naturii. “Batranul” de aici, atestat documentar inca din anul 1490, se pare ca e prieten bun cu Teiul din Leliceni, despre care am scris aici.

 

Dupa Cocorastii Mislii, fie am inceput sa ne ofilim noi, fie asfaltul a mai taiat din entuziasm, pentru ca pedalatul nu a mai fost asa de energic. Am ajuns inapoi in Campina dupa cca 5 ore si jumatate de la plecare, timp in care includem si pauzele de bere, pere, papa, poze…:-).


Vezi harta mai mareTura bicicleta – circuit Campina – (23 sept 2012)

One thought on “Tură de bicicletă, hidratare, fructe si un gorun secular (circuit Campina-Telega-Bustenari-Mislea-Campina)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *