Pusca si cureaua lata, ce sosea aveam odata!

Pusca si Cureaua lata,
Ce sosea aveam odata !
Praf si gropi avem acum,
Pe batranul nostru drum.

De 1 Decembrie, in drum spre Odorheiul Secuiesc ne-am nimerit si noi pe “Drumul Rusinii”, cum am aflat ulterior ca este supranumit de localnici drumul Judetean 104 din judetul Brasov, ce leaga Sercaia de Hoghiz.

Ca intr-o comedie neagra, parca si vedeam bucse, rulmenti, capete de bara zburand toate vesele in jurul masinii. Din fericire am iesit la liman, in Hoghiz, si am promis sa nu mai trecem pe aici pana nu avem stirea (din cel putin trei surse 🙂 ) ca drumul a fost reparat. Sunt ani buni de cand nu am mai mers pe un asa dezastru de drum, si sincer am batut destul de multa tara pana acum.

De 1Decembrie am zis sa profitam de mini-vacanta de 2+1=3 zile si am hotarat ca daca tot avem 3 zile la dispozitie sa mergem undeva mai departe, ca de, pe aici pe aproape merge si la o zi sau doua. Destinatia a fost stabilita, undeva la nord de Odorheiul Secuiesc, in satul Izvoare, la poalele muntilor Harghita, aproape de zona de ski Harghita – Madaras. Despre excursie, despre ce am vazut pe acolo si de ce merita sa mergeti in “secuime”, o sa scriem in cateva posturi dedicate zonei.

Pana atunci sa va feriti de Drumul Rusinii :-).
Am mai cautat pe net si am vazut ca sunt cateva promisiuni cum ca drumul ar intra in reparatii… Cand? Nu stie nimeni 🙂

 

4 thoughts on “Pusca si cureaua lata, ce sosea aveam odata!

  1. E cel mai groaznic drum…Oamenii din satul Fintina sunt pur si simplu disperati din cauza prafului pe care sunt obligati sa il suporte,praful care intra in casa si oricat de multa curetenie s-ar face nu se vede.Casele sunt crepate din cauza masinilor de mare tonaj care trec cu viteza…Si autoritatile ce au facut pana acum????Nimic inafara faptului ca au umplut gropile cu un fel de pietris (mai mult era nisip).Au fost dati bani pt repararea drumului,dar nu s-au inteles la licitatie…si s-a amanat….banii s-au evaporat si uite asa oamenii care traiesc in acea zona suporta praful si mizeria.Primarului nu ii pasa,ca de…. el e ocupat cu afacerile lui.Astia sunt poilticienii nostrii…POATE intr-o buna zi o sa fie o placere sa sa circule pe acea ruta,pe care acum 10 ani pana la Fagaras drumul era de maxim 30 de minute…in schimb acum e dublu ,ca nu stii pe care parte sa circuli,pe care sunt mai putine gropi si pe care groapa sa o ocolesti fara sa nimeresti alta .Pacat ca avem asa o tara frumoasa si noi ne batem joc de ea.Pacat!

  2. Am fost si eu pe drumul asta ,condus de GPS, si arata ca este asfaltat. Din pacate a trebuit sa-mi schimb bucsele la o Skoda Fabia de un an….sper ca cine trebuie sa auda, aude…eram in dubii sa dam primaria in judecata sau mergem mai departe si rezolvam cu casco. Oricum evitati traseul, e o distractie prea scumpa.

    1. Da, sunt tari afisele si funny insa e pacat ca exista pentru ca asta arata disperarea oamenilor atunci cand nu se face nimic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *