Targul de Craciun de la Universitate, Bucuresti 2012

Piata de Craciun este, garantat, cel mai fotografiat loc din Bucuresti in perioada asta, de sarbatori, asa ca nu putea sa lipseasca din destinatiile Cartitei 🙂

Ne-am nimerit in Piata Universitatii la deschiderea de pe 5 decembrie si de atunci am trecut aproape zilnic pe acolo. Nu suntem nici chiar asa de obsedati de Piata de Craciun de la Universitate, dar ce sa ii faci daca e in drum spre servici 🙂 Acum sincer, chiar e fain ca e in drum spre servici, pentru ca asa reusesc sa ma bucur zilnic de frumusetea locului. Pentru ca trebuie sa recunoastem, e frumos foc la Universitate acum si un asa loc frumos a lipsit Bucurestiului multa vreme.

Daca mergi la Piata de Craciun de la Universitate o sa vezi pe fetele oamenilor o bucurie contagioasa, as putea spune chiar “tâmpă”.  E ca intr-o reclama la Orange, unde toata lumea e voioasa si fericita iar asta se intampla pentru simplul fapt ca e ceva nou pentru noi bucurestenii, sa avem asa ceva “la noi acasa”: o veritabila Piata de Craciun.

Nici nu ma intereseaza daca seamana sau nu cu Pietele de Craciun din Viena ori din orasele germane, daca e mai mica, mai mare, cu mai multe produse ori cu mai multe luminite. Nu ma intrereseaza nicio comparatie. E Piata de Craciun a Bucurestiului si e tare faina asa cum este, pentru ca pana acum nu a mai fost. Abia la anul o sa avem termen de comparatie si o sa stim “ce sa cerem”. Pana atunci nu ne ramane decat sa ne bucuram la maxim de “luminatzurile” care impodobesc Piata Universitatii si bulevardele din centrul orasului, si care, nu stiu de ce, dar cu fiecare pahar de vin fiert pare ca isi sporesc numarul :-)))

Si, ca in melodia celor de la Planeta Moldova – ” Alimentara” , spunem:
“Poftiti, intrati, intrati si cumparati
Avem di tati…

Avem manusi, caciuli si mere-n caramel,
Avem castane coapte si kurtos kolaci,
Avem si mici si bere ba chiar si o shaorma,
Dar avem si oale si ulcele, gentute de piele.
Avem vin fiert, pastrama, lumini si globulete,
Avem colinde, spiridusi, ba chiar si Mos Craciun,

Si ashe mai departe,
Intrati si cumparati… 🙂

Nu uita ca poti sa urmaresti Cartita si pe Facebook sau prin RSS.

One thought on “Targul de Craciun de la Universitate, Bucuresti 2012

  1. Clopoteii sunt superbi! Şi partea bună e că arată la fel de coloraţi şi frumoşi şi în realitate 🙂
    La târgul de la Universitate încă n-am ajuns, dar am tot văzut poze şi mă tentează 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *