Tur de forta la FITS – Festivalul International de Teatru Sibiu 2016

Duminica 12 iunie 2016. Ploua de rupe la Sibiu. Ploua de rupe si la Festivalul International de Teatru. Asa ca am tras la o terasa, inghesuit sub o umbrela. Nu ploua pe aparat, nu ploua pe laptop dar ma stropeste de zor pe picioare. Nu conteaza – berea e rece si am auzit un zvon ca mai au rezerve in depozit cateva navete. Si iar nu conteaza pentru ca diseara Faust se joaca undeva la interior :).

Ieri am balaurit o zi intreaga pe la festival. De acum trei ani mi-am pus in cap sa nu mai ratez nicio editie a festivalului. Nu a iesit exact cum imi spuneam anul trecut… ca imi iau o saptamana de concediu, ca vin, ca fac, ca dreg, dar tot a iesit fain, cu un weekend doar. Partea mai nasoala, sau buna, e ca vin noi si noi planuri in cap – la anul nu mai vreau numa’ Sibiu, le vreau si pe celelalte doua, Avignon si Edinburgh. Timp si… timp sa fie ca in rest le descurc eu cumva 🙂

FITS Festivalul international teatru Sibiu 2016_33
FITS Festivalul international teatru Sibiu 2016_11
FITS Festivalul international teatru Sibiu 2016_39

Ieri, sambata, nu am avut nimic in program – ardere de gaz, bere, plimbare si cat mai multe spectacole de strada. Si uite asa, fara program, a iesit o zi extraordinar de plina, un adevarat maraton. Am murit de ras cu Zee (Sa ne amuzam cu Zee), am tras cu ochiul la Circ pe Ritmuri de Samba, am fost in teatrul de razboi al coafurilor la Asta nu e parul meu, i-am vazut pe Othelo si Desdemona in adidasi, in parc, la Povestiri dupa piesele lui Shakespeare, pe seara am bagat un tur pe biciclete al monumentelor importante pentru teatrul sibian. Am mai ras doua beri de odihna 🙂 dupa care au urmat Fauritorul de Vise si Zbor prin timp – povesti clasice pentru genul asta de eveniment, catalige, flacari, acrobatii aeriene si jocuri de lumini, insa sepectaculoase si impresionante ca de fiecare data.

FITS Festivalul international teatru Sibiu 2016_14
FITS Festivalul international teatru Sibiu 2016_21
FITS Festivalul international teatru Sibiu 2016_48
FITS Festivalul international teatru Sibiu 2016_47

Azi platouasul are ceva Fado si, evident, cireasa de pe tort, FAUST in regia lui Silviu Purcarete!

Si partea ceeeeea mai buna este ca…?!!! Abia a inceput FITS si tine pana duminica viitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *