Tura lejera de bicicleta – Padurea Snagov si Manastirea Tiganesti

Nasoala situatia cand te dor genunchii dupa o zi de stat pe scaun. Am cam tras chiulul in ultima perioada de la miscare asa ca trebuia facut ceva weekendul trecut. Sambata de dimineata, m-am bucurat sa vad inca o data bicicleta legata de caloriferul de pe scara, semn bun ca nu a fost furata :), dupa care m-am hotarat sa o eliberez din sclavie, am luat lantul de pe ea si hopa sus pe masina. L-am luat in drum si pe tovarasul Silvian, mare biciclist si el, si ne-am deplasat frumusel catre Snagov. Sa mai vedem si noi o frunza in copac, sa respiram un aer curat,  treburi d-astea sportivo-pensionaresti. O tura prin Padurea Snagov si pe la Manastirea Tiganesti ne-am gandit ca ajunge asa de o dezmortire de toamna.

bicicleta-ciolpani-paduera-snagov-manastirea-tiganesti_03
Natura vie cu biciclist si toamna
bicicleta-ciolpani-paduera-snagov-manastirea-tiganesti_01
Proba pentru ochi. Cate nuante vede fiecare?

Pentru ca nu prea am avut mult timp, de data asta am facut un traseu destul de scurt, undeva pe la 20 de kilometri, dar indeajuns cat sa ne dezmortim. Din Ciolpani am luat-o spre Palatul si Manastirea Snagov. Padurea padure, frunzele nu prea colorate, cativa culegatori de ghebe, nimic iesit din comun. Am facut si eu un mic popas si am aruncat cu ochii printr-un loc pe care il stiu plin de ghebe si nu prea era mare lucru. Cu toate astea erau cativa care aveau ceva ceva prin galeti – cred ca venisera cu ele de acasa sa se dea mari ca ei au gasit :).

Prin Silistea Snagovului am mai ars jumatate de ora la cate o cafea sateasca la MiniABC dupa care intoarcere in DN prin nord prin Luparia. Opririle astea satesti la magazinase stil MiniABC, la o cafea, o bere sau o inghetata savurate la botul calului, sunt atat de asteptate in turele de bicicleta ori de munte incat cateodata zici ca ele sunt principalul motiv de iesire. “Bai, ce facem weekendul asta? Iesim la o cafea la Poienarii Burchii sau la Slobozia Moara? Stiu eu acolo niste MiniABC – baterii, sosete, chiloti, faina, tot e vrei. Si au o cafea buuna :)”

In fine, mai bagam o bucata de DN dupa care cotim dreapta spre Manastirea Tiganesti. Cativa pasi prin manastire, mai un mar si o para de la taraba de la intrare si hai, pe aici ti-e drumul. Cafea + pere = pedala maxima

bicicleta-ciolpani-paduera-snagov-manastirea-tiganesti_07
Ordine si disciplina la Manastirea Tiganesti
bicicleta-ciolpani-paduera-snagov-manastirea-tiganesti_09
Bunatati de toamna
bicicleta-ciolpani-paduera-snagov-manastirea-tiganesti_10
Detaliu colorat de toamna

Tura e faina si usoara. E aproape de Bucuresti, ai parte de padure si de ceva obiectiv turistic (Manastirea Tiganesti) iar cei 20 de kilometri sunt perfecti de dezmortire si nici nu ocupa toata ziua. E ca un fel de iesire la alergat in parc tura asta.

[table]
Tura, Bicicleta prin Padurea Snagov si Manastirea Tiganesti
Cand?, 15 octombrie 2016
Trebuincioase, Niste bicicleta\, casca\, manusi ca e toamna si e frig\, ochelari sa nu te traga curentul ori vreo craca de copac la ochi.
[/table]

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *