Camping Ananas, Cisnădioara

Dacă vrei să vizitezi Sibiul, dar poate nu ai chef să te cazezi undeva în oraş, Cisnădioara este o foarte bună alternativă .. esti la ţară şi totuşi la 5 km de Sibiu. De dimineaţă auzi cocoşul cum strigă şi bătaia clopotului Bisericii Evanghelice din sat şi îţi poţi bea cafeaua la iarbă verde la… Camping Ananas.

Aici te poţi caza fie la casele de vacanţa Lucia, Iacob, Michael, Yvonne, care se închiriază integral pentru 4-6 persoane, fie în spaţiul amenajat pentru rulote, caravane sau cort. Locul este foarte plăcut, fiind de fapt o livadă cu pruni unde sunt făcute amenajările necesare. Aici ai o privelişte specială asupra satului Cisnădioara, dar şi a cetăţii medievale de pe deal şi, în zilele cu claritate, chiar până la vârfurile Făgăraşului… .

În zilele călduroase de vară îl poţi zări printre pruni pe proprietarul campingului, care nu este român sau sas aşa cum ai crede, ci chiar neamţ get-beget care a ales să vină şi să pună bazele unui business în Cisnădioara deschizând acest camping… Noi l-am surprins într-o zi toridă de vară .. dând cu coasa…o imagine specială, şi l-am întrebat care e povestea lui…Ne-a măsurat din cap până în picioare şi ne-a răspuns: “Hmm, câte zile aveţi la dispoziţie?”…era clar că e o poveste lungă 😉

Şi dacă ei au venit tocmai din Germania să se stabilească aici… mă gândesc că merită vizitat locul ăsta… să vedem ce îl face aşa special…

Ce ne-a placut aici: privelistea asupra bisericii Cisnadioara de pe deal, asupra Fagarasului si Cibinului, atmosfera patriarhala, pozitionarea corturilor pe terasele livezii cu pruni, in 2012 proprietarii au construit un nou corp de dusuri si toalete in apropierea receptiei.

Ce ne-a placut mai putin aici: uneori cand sunt multi turisti in camping care folosesc dusurile, apa calda vine destul de greu; drumul pietruit care leaga drumul din centrul Cisnadioarei de camping este unul pietruit dar care si-ar dori cu ardoare putin asfalt.

Inspector Cartita acorda Campingului Ananas un numar de … 3 flori de nu-ma-uita.
————————
Vezi şi:
De văzut, de făcut: Sibiu, Casa Calfelor-Sibiu, Ocna Sibiului, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA
Extern: Harta, Camping Ananas, Articol Ziarul Financiar-Străinii la Sibiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *