Transfăgărăşan, Vidraru, Cascada şi Valea Capra

Deşi ultima oară, după ce am stat blocaţi în trafic ore în şir, ne-am promis sa nu mai calcăm Transfăgărăşanul o bună bucată de vreme (mai multe detalii aici…), ne-am luat totuşi inima în dinţi şi am pornit la drum… tot pe Transfăgărăşan.

Ne-am gândit noi că vremea nu prea bună o să fie garanţia unui drum liber. Aşa a şi fost, însă nici noi nu am reusit să o fentăm :-). Aşa că a trebuit să ne mulţumim cu o plimbărică montană, un traseu extrem de uşor, dar care a avut cu ce să ne mulţumească privirea.

După ce am căscat puţin gura la Cascada Capra, mai umflată ca niciodată, după atâtea ploi, ne-am întors şi am intrat pe Valea Capra, unde traseul (triunghi galben) a promis că ne scoate tocmai în crastă, în Portiţa Arpaşului şi la Fereastra Zmeilor. De ajuns, nu am ajuns decât până la Refugiul Fereastra Zmeilor, creasta rămânând un pic mai sus ascunsă sub o pătură de ceaţă, numai bună s-o tai cu cuţitul…Cât despre refugiu trebuie spus că acesta este de fapt…două 🙂 : vechi vs nou, ruginit vs izolat termic, fară geamuri vs termopane…Numai bun să tot stai in caz de vreme rea…tot în cel vechi si ruginit…căci cel nou era închis 🙂

La coborâre, pe langă covorul multicolor de smirdar (Rhododendron), degetăruţ (Soldanella alpina) şi genţiane, vremea schimbătoare şi norii plimbăreţi ne-au dat un mic bonus: un joc de lumină şi umbră cum rar am mai văzut.

Şi dacă sus, noi am avut parte de nori şi ploaie, la întoarcere, în drum spre casă, muntele s-a curăţat de nori şi stătea liniştit în soare. Cred că se bucura că a scăpat de noi 🙂 Dar nici noi nu ne-am lăsat şi i-am mai tras o poză… cu Vidraru cu tot…Na !…
———————
Vezi şi:

Toprural-De văzut, de făcut: Transfăgărăşan-Bâlea-Lacul Capra

Extern: Harta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *