Mare de nori in Iezer-Papusa (traseul Cabana Voina – Cabana Cuca – varful Papusa)

Iezer-Papusa, un munte in care pana acum nu am prins vreme buna, indiferent ca a fost tura de vara ori de iarna: ba cu ploaie, ba cu nor, va cu viscol si gheata. De priveliste ce sa mai zic, mai nimic, niciodata. Dar duminica trecuta, pe la mijloc de noiembrie, Iezer-Papusa s-a revansat cu varf si indesat, si ne-a intins la picioare o mare de nori incredibila, un cer senin si vreme de maneca scurta precum si panorame superbe de la Ciucas, la est, pana spre Negoiu, la vest.

Cabana Cuca

Sambata, cu o zi inainte, am bagat un ochi pe webcam-urile de pe Valea Prahovei, asa ca sa vedem cum stau lucrurile, iar lucrurile se pare ca stateau foarte bine, pt ca brusc ne-am hotarat sa bagam o “plimbarica” de duminica si ne-am grabit sa ne punem frontalele la incarcat. Sunt tare bune cateodata webcamurile de pe site-ul Jurnalului National, http://jurnalul.ro/webcam/arhiva.html., mai ales cand nu esti suta la suta hotarat sa pleci din cauza vremii.

Traseul a fost cel clasic pt o tura de Iezer: Bucuresti-Targoviste-Campulung-Leresti-Cabana Voina. Am plecat din Bucuresti la prima ora de dimineata, pe o ceata zdravana, care a tinut mai tot drumul pana la Targoviste. Spre Campulung s-a mai ridicat o leaca dar nu atat de mult cat sa vedem schitul de pe inaltimile de la Cetateni. Am trecut si de fabrica de ciment de la Mateias, am facut dreapta pe urma spre Leresti siiiii, siii, surpriza mare… drumul spre Cabana Voina este proaspat refacut. Au trecut doi ani de cand nu am mai fost in Iezer si mare a fost surpriza. Drumul este excelent, larg si bine asfaltat, fix pana la cabana Voina, unde a fost amenajata si o parcare faina, numai buna de lasat masina. Totul cu bani de la mama UE, printr-un programas Regio (asta ca tot vorbeam de programele Regio la Targul de Turism al Romaniei).

 

Mai cu o vorba, mai cu o poza, mai cu o leneveala mica, treaba sta cam asa: Cabana Voina – Cabana Cuca: 40 minute; Cabana Cuca – Varful Papusa: 3 1/2 – 4ore. Dupa ce am iesit deaupra norilor vremea a fost absolut dementiala: soare cat curpinde si bronz la maneca scurta. Nu stiu cum ne-am invartit, cate poze am facut, dar cert este ca ne-a prins apusul soarelui fix pe varful Papusa. De priveliste nu mai are rost sa vorbim. Tineam in mana Ciucasul, Bucegii, Piatra Craiului si intreg Fagarasul cu Vistea Mare – Moldoveanu si chiar Negoiu, undeva departe in spate.

Coborarea a fost 90% la frontala. N-am avut parte de animale “dubioase” prin padure pentru ca am avut cu noi patru paznici mancatori de biscuiti care au facut si ei fix acelasi traseu cu noi pana pe varf si inapoi la Cabana Voina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu uita ca poti sa urmaresti Cartita si pe Facebook sau prin RSS.

 

2 thoughts on “Mare de nori in Iezer-Papusa (traseul Cabana Voina – Cabana Cuca – varful Papusa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *