Ceramica de Horezu in Patrimoniul Cultural Imaterial al Umanitatii

Ce legatura este intre o ciorba de fasole cu afumatura si UNESCO?
Simplu: blidul este legatura, dar doar daca este de Horezu.

Inca un motiv de mandrie pentru Romania.
UNESCO a decis, in cadrul celei de-a saptea sesiuni a Comitetului Interguvernamental de Protejare a Patrimoniului Cultural Imaterial, care se desfasoară la Paris, in perioada 3 – 7 decembrie, inscrierea ceramicii romanesti de Horezu in lista Patrimoniului cultural imaterial al umanitatii.

Astfel, ceramica de horezu, este a treia prezenta mioritica pe lista UNESCO a Patrimoliului Cultural Imaterial al Umanitatii, alaturi de ritualul calusului (inclus in 2008) si de doina (inclusa in 2009).

Sincer, cu o promovare pe masura, intr-un an doi as vrea sa vedem ambuteiaje in Horezu si pe tot drumul Ramnicu Valcea – Novaci, din cauza autocarelor pline de turisti :-). La fel imi doresc sa creasca si vanzarile de acumulatori si baterii la magazinele din localitate, si asta numai datorita hoardelor de japonezi cu blituri care ar misuna neintrerupt intre atelierele locale :-).

Si pe bune ca ciorba e mai gustoasa cand o mananci dintr-o strachina faina. Trebuie neaparat sa aveti in casa cel putin o strachina sau farfurie traditionala. Cartita cand se plictiseste de blidurile de Horezu, trece pe cele de Corund 🙂

Sursa: Mediafax

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *