Transfăgărăşan, Bâlea, Lacul Capra (Munţii Făgăraş)

Un exemplu tipic de excursie de unde poţi să te întorci relaxat sau mai stresat decât ai plecat, jurând să nu mai faci aşa ceva câte zile vei mai avea :-). Şi totul depinde de momentul pe care ţi l-ai ales pentru asta.

Este simplu: NU categoric în weekend-urile de vară, mai ales dacă e vreo sărbătoare sau măcar motiv de sărbătoare. Rişti să stai în maşină aşa cum stai în cea mai aglomerată dimineaţă în oraş. Şi frustrarea e cu atât mai mare cu cât aici ai un peisaj absolut superb şi tu eşti sortit să petreci ore, da, ore în şir aştepând să te mai deplasezi un kilometru şi te intrebi cine oare te-a pus să faci asta în loc să alegi oricare alt drum, mai bun sau mai rău, asfaltat sau forestier, pentru o zi de munte.

Buun…dar să trecem peste asta… şi peste starea drumului, bună în nord şi “digerabilă” în sud, mai puţin în tunel.

Peisajul absolut superb reuşeşte până la urmă să te reseteze la o stare de calm şi uiţi de cele rele. Dacă nu ai alte planuri de excursie, merită să te desprinzi de zona lacului şi a cabanei Bâlea şi să urci puţin până în şaua Capra, de unde ajungi în 15 minute lângă lacul cu acelaşi nume. Toată gălăgia de la Bâlea e demult uitată, iar cabana şi lacul par miniaturi. Aici pare că eşti în mijlocul munţilor.

Fie că dai un tur de lac, fie că te odihneşti la soare sau te hotărăşti să mai faci o urcare mică, de o oră,  până pe Vânătoarea lui Buteanu (2507m), de jur împrejur peisajul este unul de zile mari. Creasta Făgăraşului, un amalgam de vârfuri, stâncării şi abrupturi, se desfăşoară cât vezi cu ochii, până spre Negoiu sau spre Viştea Mare şi Moldoveanu. Şi dacă la toate astea mai adaugi şi garofiţe, clopoţei sau câte o acvilă ori corb rătăcite în aer, poţi spune că ai avut o zi superbă…

…numai bună să te întorci în trafic :-).
———————–
Vezi şi:
Extern: HartaTransfăgărăsan -TopGear

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *