Cascada Beusnita (secata), Muntii Aninei, Caras-Severin

Va povesteam aici de experienta cu vremea buna de la cascada Beusnita vs vreme urata si ploiasa la Plitvice Jezera, in Croatia. 

Cascada Beusnita secataData viitoare cand o sa ajungem pe la Cascada Beusnita o sa ne dorim vreme urata, cat mai urata, sa ploua cu galeata dar sa fim siguri ca o sa vedem cascada asa cum trebuie, frmoasa foc si inspumata. Din pacate, vara trecuta am ajuns la Cascadele Beusnitei dupa o perioada de seceta destul de lunga. Ne bucuram de vremea buna fara sa stim ca o sa ne fure bine de tot din spectacolul Beusnitei.

Chiar daca pe Valea Beiului apa curgea zdravan, cascada La Vaioaga arata de nota 10 si, mai sus de pastravarie si camping, lacul Ochiul Beiului parea sa nu duca nici el  lipsa de apa, sus la Beusnita lucrurile aveau sa stea cu totul altfel.

Cascada Beusnita secata

Totul era secat. Doar cateva picaturi de apa ici-colo si in rest muschi verde crescut din plin pe tufurile calcaroase, care si el statea sa se usuce. Asta este. Ne-am promis sa venim alta data, fie primavara, cand se topesc zapezile, fie vara dar intr-o perioada mai ploioasa.

 

3 thoughts on “Cascada Beusnita (secata), Muntii Aninei, Caras-Severin

  1. Va felicitam sincer pentru ceea ce faceti. Aveti un blog deosebit, din entuziasm ca l-am descoperit nu am reusit sa il citim in intregime, dar ne bucuram sa gasim, macar virtual, oameni care iubesc Romania si au ochi sa vada adevaratele frumuseti ale ei. Ne propunem ca destinatie de vara, zona Mehedinti, Caras-Severin, Cheile Nerei si o sa citim cu interes tot ce ati postat despre asta. Noi avem radacini in Bucovina si va recomandam cu caldura zona. Putem tine legatura sau cine stie…poate ne intalnim pe potecile patriei! Carari cu soare sa aveti! Flavia si Mihai , Iasi

    1. Multumim Flavia si Mihai. Chiar merita sa mergeti in zona Mehedinti, Cazane si Cheile Nerei. O sa va placa la nebunie. Si da, tinem legatura, poate chiar ne vedem. Lumea e tare mica 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *