Hanul Secuiesc, Băile Tuşnad

În centru, pe dreapta…
Chiar pe dreapta, cum treci de benzinăria Petrom, venind dinspre Braşov, după o curbă strânsă, îţi apare în faţă o poartă secuiască mare, din lemn masiv, iar în spate, uşor ridicat, se află hanul-pensiune. Poţi să te cazezi sau, dacă eşti doar în trecere, trebuie să zăboveşti câteva ceasuri şi să mănânci ceva în restaurantul cu specific secuiesc.

Ce să o mai lungim… Se mănâncă excelent şi la preţuri decente,  gazdele sunt aşa cum trebuie să fie, iar dotările sunt de nota 10.  Fie că e vorba de o “tavă secuiască”  sau de o “tochitură ardelenească” o să te lingi pe degete şi, dacă le mai condimentezi şi cu o pălincă, atunci chiar nu o să îţi vină să mai pleci de aici.

Legat de cazare, o să te impresioneze camerele amenajate simplu dar elegant,  cu mobilier rustic, cu decoraţiuni viu colorate, în tradiţia secuiască. Fiecare cameră este amenajată cu mobilier de o anumită culoare dominantă. Interesantă este şi numerotarea, sau mai bine spus însemnarea, camerelor, căci nu au numere, acestea fiind identificate după bulinele de culori diferite de pe uşă, care sunt un indiciu asupra culorii camerei. Unde stai?…La două buline albastre…

Ce ne-a placut: mobilierul traditional secuiesc, restaurantul rustic cu fete de masa pepit, numerotarea inedita a camerelor cu buline colorate

Ce ne-a placut mai putin: in restaurant nu exista separare a spatiilor pentru fumatori/nefumatori;

Cartitoii acorda Pensiunii Hanul Secuiesc un numar de 3 flori de nu-ma-uita.

—————————–
Cartitoii iti recomanda si:
De văzut, de făcut: Cetatea BalvanyosBăile Tuşnad (iarna), Lacul Sfânta Ana (iarna)
Extern: Harta,
Hanul Secuiesc

One thought on “Hanul Secuiesc, Băile Tuşnad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *