Muzeul Colectiilor de Arta – perfect pentru o zi de weekend

Muzeul Colectiilor de Arta a fost o alegere exelenta pentru o zi de weekend in care am ramas in Bucuresti, tot pe motiv de vreme urata pe la munte. Dar alegerea a fost una excelenta – mai ales pentru o zi putin cam prea calduroasa, cum a fost duminica. Asa ca trei ore ne-am pus la adapost la racoare printre lucrări de pictura, grafica, sculptura si arta decorativa. Si nu ne-am plictisit o clipa.

Muzeul Colectiilor de Arta

Muzeul Colectiilor de Arta a fost redeschis de curand, pe 3 iunie 2013. Cladirea, mai precis Palatul Romanit, precum si curtea muzeului de pe Calea Victoriei (nr. 111) arata azi excelent. Ce sa mai, “ca’n Vest dom’le”. Dupa ce o buna perioada de timp muzeul a fost mai mult inchis decat deschis, dupa consolidari si reamenajari care au durat muuulti ani, uite ca Bucurestiul se mandreste cu un nou muzeu, o noua si frumoasa destinatie pentru timp liber.

Si, pe bune, Muzeul Colectiilor de Arta merita sa ii faci o vizita. Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ioan Andreescu, Nicolae Tonitza, Gheorghe Petrascu, Theodor Pallady, Lucian Grigorescu, Iosif Iser, Camil Ressu, Francisc Sirato, Alexandru Ciucurencu, Dimitrie Ghiata, Corneliu Baba, Sava Hentia si multi multi altii te asteapta :-)))

:-))) Si, in gluma, uite asa am vazut si noi ca Pallady nu prea a avut vreme frumoasa mai niciodata, numai nor, ploaie si frig prin lucrarile lui, ca lui Tonitza ii placea sa picteze ochii copiilor, cu negru parca luat si aplicat pe panza cu degetul mare si ca mai tuturor le placeau nudurile pe fotoliu, arlechinii, turcoaicele si orasul Balcic. Iar cand ramaneau fara modele pentru nuduri ori arlechini, artistii mai trageau cate o natura statica…asa ca sa nu isi iasa din mana. Noua ne-a placut foarte mult compozitia Micaelei Eleuteriade – Natura statica cu cepe, razatoare si ceasca. :-))))

Muzeul Colectiilor de Arta

 

Fara sa glumim, intr-o zi de weekend cand vrei sa stai prin Bucuresti, merita sa iti planifici o vizita la Muzeul Colectiilor de Arta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *