Padina Fest sau In Transylvania? Unde alegi sa te petreci?

Cartita are miros fin iar nasul ei roz tocmai a detectat doua alternative faine de ieseala de weekend – doua festivaluri numai bune de ne-stat in casa. Ca doar e vara si nu vrem sa stam intre patru pereti, nu? Si faza cea mai tare si mai tare e ca are de dat doua abonamente de cate doua persoane, cate unul pentru fiecare festival. 

 Asa ca facem un CONCURS ca sa vedem cine o sa mearga la Padina Fest si In Transylvania.  De Padina Fest stiam, dar nu am reusit sa mergem la nici una din cele patru editii de pana acum. Rusine noua 🙂 In schimb, la In Transilvania nu am pierdut inca nimic, pentru ca e la prima editie.

Festivalurile astea doua se mananca cu multa voie buna, aer curat si peisaje faine, muzica si concerte cat cuprinde, activitati de aventura, teatru si mult sport. Suna bine, nu? Hai sa le luam pe rand, in ordinea numerelor de pe tricouri, ca sa nu ne iasa o salata 🙂

In Transilvanya

Festivalul este la prima editie si se desfasoara in perioada 10-13 iulie, în judeţul Brasov, zona turistică Sâmbăta – Draguş din Ţara Fagarasului. Condimentat cu un mix bun de muzică, teatru, activităţi de aventura si competiţii sportive, In Transylvania este primul festival din România organizat pe o partie de schi.

Locurile de la poale de Fagaras ne plac mult si mai mult ca sigur festivalul are toate sansele sa fie unul tare fain. Ca atractii ale zonei sa amintim doar de Manastirea Sambata, herghelia Sambata sau Cetatea Fagarasului iar daca vrei sa faci ceva miscare ai si trasee turistice sau, putin mai departe, Transfagarasanul pe care ajungi imediat sus, la Balea Lac.  De muzica ce sa mai zicem, trupe multe si faine – Dubioza Kolektiv, Alternosfera, Zdob şi Zdub, Suie Paparude, Subcarpati, Luna Amara…  sunt trecute toate, frumusel, pe afis. Si daca vrei mai multa adrenalina festivalul vine la pachet si cu un maraton – Maratonul Transilvaniei, cu 2 probe independente: MTB Cross-country şi Trail Running. Fiecare din probe are 2 trasee pe grade de dificultate mediu şi avansat.

Cazarea se rezolva si ea destul de simplu – pensiuni sunt multe in zona iar daca vrei si mai multa natura si sa stai aproape de buricul targului, poti sa stai cu cortul in campingul amenajat în mijlocul unei poieni chiar lângă zona de festival.

Un abonament la In Transilvania face 70 de lei, iar daca te intereseaza doar o zi anume biletele variază intre 10 şi 35 de lei. Toate detaliile despre eveniment le gasesti pe site-ul oficial In Transylvania si pe pagina de Facebook.

Padina Fest

Au trecut deja patru editii si noi nu am fost la niciuna dintre ele. Cu Padina Fest nu are rost sa o mai lungim atat. Festivalul de anul acesta se desfasoara in perioada 23 – 27 iulie 2014, adica la doua saptamani dupa cel din Fagaras.

Lucrurile sunt clare pentru evenimentul din Bucegi. Ca si in Fagaras, si aici o sa bage peisaje faine si aer curat + muuulta muzica si activitati muntzomanistice (asa cum le place unora sa spuna 🙂 ) – catarare la stanca, coborari in rapel, tiroliene, megatiroliene. Ai si workshopuri de istoria armelor şi competiţii cu premii. Ai si Zona Zen cu hamace, saci de iuta si multa umbra. Ai si ursi… A, nu, astia sunt plecati in vacanta in perioada festivalului 🙂 In schimb, in locul ursilor vin Şuie Paparude, Implant Pentru Refuz, Grimus, ROA, Tapinarii – de astia am auzit asa ca de astia vorbim 🙂 Sunt mai multe trupe si dai matale singur zoom pe afisul festivalului.

Padina Fest vine si cu putin sport – Maratonul Bucegilor, cu două probe independente, Trail Running si MTB Crosscountry, fiecare cu doua probe de dificultate.

Pentru Padina Fest un abonament costa 50 de lei iar accesul pentru o singura zi costa intre 15 si 30 de lei. Restul detaliilor le gasesti pe site-ul Pdina Fest sau pe pagina de Facebook a festivalului.

Si in sfarsit CONCURSUL 🙂

Am ajuns in sfarsit si la partea cu concursul. Cum spuneam avem de dat doua abonamente de cate doua persoane, cate unul pentru fiecare festival. Cum cele doua festivaluri sunt pentru oameni voiosi si cu simtul umorului, treaba e una simpla: iti alegi o destinatie de pe Cartita si o postezi / dai share pe Facebook impreuna cu cea mai “dusa cu sorcova”, SF si haioasa asociere intre respectiva destinatie si evenimentul la care vrei sa participi. Nu uita sa folosesti in postare si hashtagurile #padinafest, #intransylvania si #CartitaPlimbareata ca sa putem tine scorul 🙂

Stiai ca testoasele din Cheile Dobrogei au plecat acum o saptamana si sunt in drum spre Padina? Si-au facut calculele sa ajunga fix la inceputul festivalului 🙂 

Asa ca cele mai faine comentarii pentru fiecare dintre festivaluri castiga abonamentele. Nu e cu tragere la sorti. Cu cat Cartita rade mai mult cu atat sansele sunt mai mari 🙂 Castigatorii o sa fie anuntati pe 1 iulie pentru In Transylvania si pe 10 iulie pentru Padina Fest. Acum sa vedem imaginatie si distractie !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *